Dadel – haverreep

Ik ben gek op kookboeken en kookmagazines. Ik hou er van om lekker met een kop thee op de bank op zoek te gaan naar inspiratie. Zo kwam ik deze dadel- haverreep tegen in delicious magazine van deze maand (ik heb het recept overigens iets aangepast).

Deze powersnack is ideaal om mee te nemen naar je werk. Havermout zorgt er voor dat de honger langer in toom blijft. Daarbij zorgen de fructose en dextrose van de dadels  ervoor dat je energiepeil weer wat omhoog gekrikt wordt.

wat heb je nodig? 250 gram dadels (in kleine stukjes), 1 appel (geschild, geraspt), 1/2 tl kaneelpoeder, 75 ml honing, 90 ml kokosolie, 150 gram havermout, 75 g walnoten (fijngehakt), 140 g volkorenmeel, 1 tl bakpoeder, 2 middelgrote eieren (losgeroerd)

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet een kleine brownievorm van +/- 17 x 21 cm in en bekleed hem met bakpapier (ik heb ze zelf in vorm gebracht en naast elkaar op een stuk bakpapier in de oven gelegd).
  3. Verwarm de dadels en geraspte appel met 80 ml water in een pannetje op laat vuur tot ze een moes vormen. Neem van het vuur, voeg de kaneel toe en laat afkoelen.
  4. Verwarm in een pan de olie en honing en roer deze door elkaar.
  5. Schep de havermout, walnoot, het meel en de bakpoeder erdoor en roer de eieren erdoor.
  6. Schep tweederde van dit mengsel in de bakvorm, spreid het uit met de bolle kant van je lepel en verdeel het dadel-appel mengsel erover.
  7. Dek af met de rest van het havermengsel en bak dit in +/- 25 min. in de oven of tot de bovenkant goudbruin en knapperig is en de dadels eronder gloeiend heet. Laat volledig afkoelen in de vorm en snijd in stukken.
Rating: 9.7/10. From 3 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply