Vandaag heb ik zelf granola gemaakt. Dit is een geroosterde mix van noten, pitten, zaden en/of granen. Granola kun je eten in combinatie met fruit, yoghurt of gewoon zo als tussendoortje. Het is eigenlijk heel simpel te maken.
Recept granola
Ingrediënten:
100 gram havervlokken, 5 fijngesneden dadels, 3 el. ongezouten noten (zoals walnoot, amandel), 1 el. pompoen en zonnebloem pitten, 1 el. lijnzaad, 1 el. kokosolie, 3 el. honing (of agave siroop), 1 tl kaneel.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Maal de noten fijn met een vijzel (of wikkel de noten in een handdoek en sla met een deegroller de noten fijn).
- Mix het notenmengsel samen met de dadels, havervlokken, pitten, lijnzaad en kaneel goed door elkaar in een grote kom.
- Laat de kokosolie en honing in een pannetje smelten op laag vuur. Roer goed door.
- Meng nu het kokos honing mengsel door de granola in de kom. Zorg dat alles goed bedekt is met het mengsel.
- Verdeel de granola over de bakplaat en zet in de oven. Bak de granola mix in ong. 15 minuten goudbruin. (Hou de oven goed in de gaten, want het kan snel te gaan)
- Haal na 15 minuten de granola uit de oven en laat het goed afkoelen voordat je het in een (weck)pot doet.
Bon appetit!