Paprika couscous

Een paar jaar geleden kon ik een stukje vlees of vis niet wegdenken bij het avondeten. Maar de laatste tijd ontdek ik steeds vaker heerlijke vegetarische gerechten. Zo ook dit recept!

Wat heb je nodig?

150 gram couscous, 250 ml groentebouillon (van 1/2 tablet), 2 bosuitjes, 6 zongedroogde tomaten, 100 gram groene olijven, 4 el geroosterde pijnboompitten, 1 tl gemalen komijn, 2 el citroensap, 2 el olijfolie (uit het potje zongedroogde tomaten), 2 rode paprika’s.

  1. Giet de bouillon over de couscous in een grote kom en laat 5 minuten wellen.
  2. Snijd de bosui, tomaat en olijven fijn en rooster de pijnboompitten in een koekenpan bruin.
  3. Voeg al deze ingrediënten toe aan de couscous samen met de komijn, citroensap en 1 el van de olijfolie en schep het geheel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de paprika’s en haal de zaadlijsten en zaadjes er uit.
  5. Dompel beide helften even een paar minuten in kokend water. Daarna uit laten lekken en af laten koelen.
  6. Bestrijk beide paprika helften aan de buitenzijde licht met de overgebleven olijfolie en vul de paprika helften met het couscous mengsel.
  7. Dek de paprika’s af met aluminiumfolie en laat ongeveer 30 minuten gaar en warm worden in de oven op 175 graden.

Ook leuk om hier kleine hapjes van te maken zoals hier.

 

Rating: 8.3/10. From 3 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply