Paprika soep met een Mexicaanse twist

Paprika soep met een Mexicaanse twist. Wie zou denken dat chips en soep zo goed samen konden gaan? Deze paprika soep krijgt door de kruidenmix van chili con carne een licht pittige smaak uit de Mexicaanse keuken. Heerlijk.

Wat heb je nodig? 

6-7 gele paprika’s, 1- 2 uien, 50 gram boter, 1 zakje kruidenmix voor chili con carne, 1 tl paprikapoeder, 1 volle el bloem, 2 liter groentebouillon, 1/8 l Crème fraîche, zak tortillachips, 150 gram geraspte kaas.

  1. Maak de groenten schoon, snijd de paprika’s in stukjes, snipper de ui(en).
  2. Smelt de boter in een grote pan en fruit de paprika en de uiensnippers ca. 2 minuten.
  3. Roer de kruidenmix, de paprikapoeder en de bloem erdoor en giet al roerende de bouillon erbij.
  4. Breng de soep aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes koken.
  5. Pureer de soep met een staafmixer.
  6. Breng de soep al roerende aan de kook en laat hem ca. 3 minuten zachtjes koken.
  7. Serveer de soep met een lepeltje Crème fraîche, geraspte kaas en tortillachips.
Rating: 8.2/10. From 5 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien
You might also like

Leave a Reply