Broodjes hamburger

Deze broodjes hamburger maken wij thuis met grote regelmaat. De smaak doet mij denken aan de broodjes hamburger die je bij een Engelse pub kunt krijgen. De toevoeging van bier in het recept (klinkt apart hè, maar je moet het eens proberen) en de worcestersaus zijn de ingrediënten die dit recept een heerlijke smaak geven.

Wat heb je nodig? 500 gram, mager rundergehakt, 1 volle tl grove mosterd, 1 scheutje bier, 4 zachte broodjes, 2 el magere yogurt, worcestersaus, 1 tomaat, 2-4 augurken, tomatenketchup.

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
  2. Pak een grote kom en doe hierin het gehakt en een flinke scheut bier. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
  3. Verdeel het mengsel in vieren en maak er met vochtige handen vier dikke schijven van.
  4. Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg 1 el olie aan de pan toe. Bak de hamburgers op één kant net zo lang tot deze kant krokant en goed bruin is. Draai dan de hamburgers pas om. Maak goed contact met de pan door de hamburgers regelmatig met een spatel over de koekenpan te wrijven. Op die manier krijg je een extra krokante korst op je hamburgers.
  5. Leg de broodjes enkele minuten in de oven. Doe de yoghurt samen met een flinke scheut worcestersaus in een kleine kom en roer dit door elkaar. Snijd de augurken en de tomaat in dunne plakjes.
  6. Haal de broodjes uit de oven, snijd ze open.
  7. Dek de tafel met de gesneden groenten en sausjes en laat iedereen zijn eigen hamburger beleggen.
Rating: 9.7/10. From 3 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien
You might also like

Leave a Reply