Bananenbrood

Bananenbrood. Een heerlijk ontbijt of gewoon voor tussendoor. In het boek van de Voedselzandloper kwam ik dit recept tegen. Dit bananenbrood is glutenvrij, lactosevrij én suikervrij en dat proef je niet. Het brood smaakt zoet en eigenlijk een beetje naar bananencake in plaats van brood.

Bananenbrood

Wat heb je nodig?

♥ 3 (rijpe) bananen ♥ 50 gram ontpitte dadels ♥ 3 eieren ♥ 150 gram amandelmeel ♥ 1 ½ bakpoeder ♥  snufje Zout

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
  3. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
  4. Voeg het amandelmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  5. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  6. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
  7. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
  8. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
  9. Laat de cake afkoelen op een rooster.
Rating: 8.0/10. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply