Custard met appeltjes en suikerbroodcroutons

Custard met appeltjes en suikerbroodcroutons. Op de blog van Food, Love and Happiness kwam ik dit recept tegen. Ik had nog nooit custard gemaakt maar het was erg lekker. Vooral de suikerbroodcroutons!

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

♥ 200 gr Fries suikerbrood ♥ een klontje roomboter ♥ 6 eidooiers ♥ 125 gr suiker ♥ 40 gr bloem ♥ 500 ml melk ♥ 1 vanillestokje♥  2 rode appels ♥ een beetje kaneelpoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor (200 graden elektrisch, 175 graden hetelucht) voor de suikerbroodcroutons.
  2. Smelt het klontje boter in een klein pannetje en snijd blokjes van het suikerbrood. Druppel de gesmolten boter over het brood. Bak de croutons op een velletje bakpapier ong. 10 minuten in de oven.
  3.  Klop nu de eidooiers samen met de suiker romig. Zeef de bloem en meng deze door het eimengsel.
  4. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg er uit. Zet een pannetje op voor de melk, voeg hier het vanillemerg aan toe en verwarm dit. Giet de helft van de hete melk bij het eimengsel en roer goed door. Giet dit mengsel terug in de pan en breng het voorzichtig aan de kook (laat 1 minuut zacht doorkoken).
  5. Snijd ondertussen de appel in mooie partjes, verhit wat boter in een pannetje en bak de appelpartjes goudbruin.
  6. Schep de custard in een kom, verdeel hier de appeltjes en suikerbroodcroutons over. Maak af met wat kaneelpoeder.
No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply