Dit recept is ontstaan vanuit de spullen die ik nog in de koelkast / voorraadkast had staan. Een super simpel toetje met een kleurrijk en zeer smakelijk resultaat. In plaats van het vlaaifruit zou je ook vers fruit kunnen gebruiken en de lepels monchou zou je in dit recept ook achterwege kunnen laten (om het gevoel te hebben dat je een klein beetje minder slecht bezig bent 😉 ).
Ingrediënten:
♥ 1 doos Bastogne koeken ♥ 250 ml slagroom ♥ 500 gram magere kwark ♥ Geschaafde chocolade snippers ♥ 2 lepels Monchou ♥ 1 zakje vanille suiker ♥ 1 Blik vlaaifruit
- Klop de slagroom met de vanille suiker stijf.
- Meng langzaam de kwark en monchou door de opgeklopte slagroom heen.
- Verkruimel de helft van de Bastogne koeken over de bodem van een schaal.
- Verdeel vervolgens een laagje van het slagroom mengsel over de schaal.
- De derde laag bestaat uit het vlaaifruit.
- Vervolgens verdeel je de rest van het slagroommengsel over de schaal.
- Eindig met de overige Bastogne koekjes die je verkruimeld boven de schaal.
- Decoreer eventueel met chocolade snippers.
Het dessert kan je meteen serveren. Houdt er rekening mee dat de bodem van de Bastogne koek zacht wordt als je dit dessert te lang van te voren maakt. Dit kun je voorkomen door de koekbodem te mengen met wat gesmolten boter en de bodem met een lepel stevig aan te drukken. Op deze manier krijg je een harde bodem.
Mariska
Written on 3 mei 2014
De vorige reactie was van mij;)
Anoniem
Written on 3 mei 2014
Super lekker en makkelijk toetje!!! Aanrader!