Pasta salade, lekker voor bij een BBQ of Gourmet.
Ingrediënten: ♥ 300 g kleine pasta schelpjes ♥ 250 g gele kerstomaatjes ♥ 250 g rode kerstomaatjes ♥ halve komkommer ♥ 1 hadje zwarte olijven (ontpit) ♥ 2 teentjes knoflook ♥ bosje verse basillicum (fijngesneden) ♥ 4 el witte/rode wijnazijn ♥ 6 el olijfolie extra vierge ♥ bolletjes mozzarella ♥zeezout en zwarte peper ♥ bosje bieslook (fijngesneden)
Bereiding:
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook
- Gooi de pasta schelpjes en de ongepelde knoflook erin, laat 5 min zachtjes koken tot de pasta al dente is en laat deze uitlekken.
- Vis de knoflookteentjes uit de pan en leg opzij voor het maken van de dressing.
- Hak de tomaatjes, olijven, bieslook, basillicum en komkommer in kleine stukjes (ong. zo groot als de pasta schelpjes). Doe alles in een kom en voeg de mozzarella bolletjes toe.
- Knijp de teentjes knoflook uit hun schil, strooi de zout en peper erover en plet ze met een vijzel.
- Voeg de wijnazijn en olie er bij en meng dit tot een dressing.
- Voeg nu alle ingredienten samen in een salade kom, goed mengen, bedek met een stukje folie en laat het afgesloten in de koelkast een tijd rusten zodat alle smaken samenvoegen.
- Serveer koud.