Italiaanse pasta salade

Pasta salade, lekker voor bij een BBQ of Gourmet.

Ingrediënten:300 g kleine pasta schelpjes ♥ 250 g gele kerstomaatjes ♥ 250 g rode kerstomaatjes ♥ halve komkommer ♥ 1 hadje zwarte olijven (ontpit) ♥ 2 teentjes knoflook ♥ bosje verse basillicum (fijngesneden) ♥ 4 el witte/rode wijnazijn ♥ 6 el olijfolie extra vierge ♥ bolletjes mozzarella ♥zeezout en zwarte peper ♥ bosje bieslook (fijngesneden)

Bereiding:

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook
  2. Gooi de pasta schelpjes en de ongepelde knoflook erin, laat 5 min zachtjes koken tot de pasta al dente is en laat deze uitlekken.
  3. Vis de knoflookteentjes uit de pan en leg opzij voor het maken van de dressing.
  4. Hak de tomaatjes, olijven, bieslook, basillicum en komkommer in kleine stukjes (ong. zo groot als de pasta schelpjes). Doe alles in een kom en voeg de mozzarella bolletjes toe.
  5. Knijp de teentjes knoflook uit hun schil, strooi de zout en peper erover en plet ze met een vijzel.
  6. Voeg de wijnazijn en olie er bij en meng dit tot een dressing.
  7. Voeg nu alle ingredienten samen in een salade kom, goed mengen, bedek met een stukje folie en laat het afgesloten in de koelkast een tijd rusten zodat alle smaken samenvoegen.
  8. Serveer koud.
Rating: 9.0/10. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply