Bananen pannenkoek met havermout

Bananen pannenkoek met havermout. Wie denkt dat lekker en gezond eten niet te combineren valt moet dit recept eens proberen. Zelfs de kinderen vinden dit heerlijk.

♥ 35 gram havermout ♥ 1 tl bakpoeder ♥ 1 banaan ♥ 1 tl kaneel ♥ Kleine scheut amandelmelk ♥ 1 ei ♥ kokosolie (of gebruik olijfolie/roomboter)  ♥ Bosbessen/Kersen (diepvries)

Bereiding

  1. Vermaal de havermout in je keukenmachine tot meel.
  2. Voeg de banaan toe en vermaal ook. Vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder, kaneel en zout en mix opnieuw in de keukenmachine.
  3. Voeg de melk toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.
  4. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.
  5. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.
No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply