Groenten eten levert met kinderen regelmatig de nodige strijd op aan de eettafel. Een schaal vol met kleurrijke stengels groenten met een lekkere dipsaus verricht (soms) wonderen.
Wat heb je nodig?
Allerlei soorten groenten die je in de koelkast hebt liggen: ♥ Wortel ♥ komkommer ♥ tomaat ♥ bleekselderij ♥ paprika ♥ broccoli (deze laatste even kort blancheren)
Voor de dip: ♥ 5 yogurt ♥ 2 mayonaise (of yofresh) ♥ allerlei verse kruiden zoals munt, peterselie, bieslook, basilicum en lente-ui ♥ zout en peper naar smaak.
- Snijd de groenten in lange dunne stengels.
- Snijd de kruiden zeer fijn en meng deze in mooie schaal of glas met de yogurt, mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel alle groenten in de schaal in de dip.
- Laat de kinderen hiervan ‘ snoepen’ terwijl je aan het koken bent.