Ik ben fan van de geuren en kleuren van de Arabische keuken. Deze hummus is heerlijk in combinatie met de Turkse Linzensoep.
Wat heb je nodig?
Voor de basis: ♥ 1 blik kikkerwten ♥ 5 gepelde teentjes knoflook (fijngesneden) ♥ Scheutje citroensap ♥ 2 el olijfolie ♥ 2 el turkse yogurt
- Spoel de kikkerwerten goed af.
- Maal alle ingrediënten met een staafmixer samen tot een basis hummus.
Voor de paprika versie: ♥ 1 rode paprika
- Neem de helft van de basis hummus en schep in een schaaltje.
- Blaker de rode paprika boven de wokbrander en verwijder het vel met stromend water.
- Maak de paprika schoon, verwijder de zaden en steel en snijd in vieren.
- Bak de paprika in een gril of koekenpak met een druppel olijfolie.
- Pureer de helft van de paprika door de basis hummus en gebruik de overige paprika stukjes ter garnering.
Voor de kruiden versie: ♥ verse kruiden zoals munt, bieslook, peterselie, bassilicum
- Neem de andere helft van de basis hummus.
- Snijd alle kruiden zeer fijn en meng deze door de basis hummus.