Hummus in twee smaken

Ik ben fan van de geuren en kleuren van de Arabische keuken. Deze hummus is heerlijk in combinatie met de Turkse Linzensoep.

Wat heb je nodig?

Voor de basis: ♥ 1 blik kikkerwten ♥ 5 gepelde teentjes knoflook (fijngesneden) ♥ Scheutje citroensap ♥ 2 el olijfolie ♥ 2 el turkse yogurt

  1. Spoel de kikkerwerten goed af.
  2. Maal alle ingrediënten met een staafmixer samen tot een basis hummus.

Voor de paprika versie: ♥ 1 rode paprika

  1. Neem de helft van de basis hummus en schep in een schaaltje.
  2. Blaker de rode paprika boven de wokbrander en verwijder het vel met stromend water.
  3. Maak de paprika schoon, verwijder de zaden en steel en snijd in vieren.
  4. Bak de paprika in een gril of koekenpak met een druppel olijfolie.
  5. Pureer de helft van de paprika door de basis hummus en gebruik de overige paprika stukjes ter garnering.

Voor de kruiden versie: ♥ verse kruiden zoals munt, bieslook, peterselie, bassilicum

  1.  Neem de andere helft van de basis hummus.
  2. Snijd alle kruiden zeer fijn en meng deze door de basis hummus.

 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply