Antilliaans pasteitjes

Eindelijk gevonden! Het recept voor een heerlijk Antilliaans pasteitje, ofwel pastechi. Een pastechi is een heerlijke snack die op de Antillen populair is. Het is een deegbroodje, gebakken in olie en gevuld met kaas (mijn favoriet), tonijn, gehakt of kip. Ik waan mij weer even terug op het heerlijke dushi Curacao.

Voor het deeg: 750 g bloem, 145 g margarine, 2 el suiker, 2 tl zout, 345 ml water.
Meng de bloem, margarine, suiker en zout in de keukenmachine en schenk het water er beetje bij beetje bij tot het deeg soepel wordt. Bestuif het aanrecht met bloem en kneed het deeg nog even stevig door. Halveer het deeg en vorm er 2 strengen van. Pak ze in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.

Voor Pastechi cu keshi vulling (gevuld kaas pasteitje): 300 gram fijn gesneden Geraspte kaas

Pastechi karni (gevuld pasteitje met gehakt): 1 gesnipperde ui, 1 kleine fijngehakte paprika, 1 el piccalilly, 1 tl kerriepoeder, 1 tl komijnpoeder, 350 g rundergehakt, 1 el mangochutney, 1 el sojasaus , blikje tomatenpuree (70 g)
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en paprika circa 1 minuut. Voeg kerrie-en komijnpoeder toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het gehakt en de rest van de ingrediënten toe en bak tot het gehakt gaar is. Schep het gehaktmengel in een zeef, zodat het vet kan uitlekken. Laat afkoelen.

Pastechi vulllen
Bestuif het aanrecht met bloem. Snijd 2 centimeter deeg van de streng. Druk beide kanten in bloem en rol er platte rondjes van circa 12 centimeter doorsnede van. Vul de helft van de rondjes met 1 of 2 eetlepels kaas en de andere helft met gehaktvulling. Bestrijk de helft van de rand met water en vouw het deeg dicht, zodat er een halve maan ontstaat. Druk de randen goed aan.
Vouw het randje om en druk aan met een vork. Leg de gevouwen pastechi op een bakplaat bekleed met bakpapier en bloem om plakken te voorkomen.

Frituur de pastechi in een frituurpan tot ze goudbruin zijn of verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de pastechi’s in 15–20 minuten op laagvuur goudbruin en gaar. Let erop dat je eerst de bovenkant (bolle kant) bakt.

Rating: 6.7/10. From 13 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply