Amerikaanse wafels


 

 

 

 

 

 

Het verschil tussen de Nederlandse wafels en de Amerikaanse is dat deze laatste veel luchtiger zijn. Zelf vind ik dit erg lekker.

Ingrediënten

Voor 10 wafels :

♥ 250 gram bloem ♥ 2 eetlepels bruine basterdsuiker ♥ 1 eetlepel bakpoeder ♥ snuif kaneel  ♥ snufje zout ♥ 3 grote eieren, gesplitst ♥ 2,5 deciliter melk ♥ 2,5 deciliter magere yoghurt ♥ 4 eetlepels gesmolten boter ♥ 1 theelepel vanille-essence of een zakje vanillesuiker ♥

Bereidingswijze:

Schep basterdsuiker, bakpoeder, kaneel en zout door de bloem. Klop in een andere kom de eierdooiers los met melk, yoghurt, de gesmolten boter en vanille-essence (of suiker). Voeg het meelmengsel al roerende toe, en roer net zo lang tot een glad deeg is ontstaan. Klop de eiwitten stijf en schep deze met een spatel in slechts een paar scheppen door het beslag (niet te veel scheppen: het geheel moet luchtig blijven). Bak de wafels in ongeveer twee minuten in het wafelijzer

Rating: 6.1/10. From 7 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply