Het verschil tussen de Nederlandse wafels en de Amerikaanse is dat deze laatste veel luchtiger zijn. Zelf vind ik dit erg lekker.
Ingrediënten
Voor 10 wafels :
♥ 250 gram bloem ♥ 2 eetlepels bruine basterdsuiker ♥ 1 eetlepel bakpoeder ♥ snuif kaneel ♥ snufje zout ♥ 3 grote eieren, gesplitst ♥ 2,5 deciliter melk ♥ 2,5 deciliter magere yoghurt ♥ 4 eetlepels gesmolten boter ♥ 1 theelepel vanille-essence of een zakje vanillesuiker ♥
Bereidingswijze:
Schep basterdsuiker, bakpoeder, kaneel en zout door de bloem. Klop in een andere kom de eierdooiers los met melk, yoghurt, de gesmolten boter en vanille-essence (of suiker). Voeg het meelmengsel al roerende toe, en roer net zo lang tot een glad deeg is ontstaan. Klop de eiwitten stijf en schep deze met een spatel in slechts een paar scheppen door het beslag (niet te veel scheppen: het geheel moet luchtig blijven). Bak de wafels in ongeveer twee minuten in het wafelijzer