Een kleurrijk en verfrissend toetje met vers fruit en witte chocolade. Een soortgelijk feestelijke nagerecht heb ik ook een keer gemaakt met stukjes stroopwafel. Maar voor deze zonnige lente paasdag heb ik fruit en witte chocolade gebruikt.
Hier het recept! Bon appetit!
Wat heb je nodig?
♥ 250 gram Griekse yoghurt ♥ 250 gram opgeklopte slagroom met 2 el suiker ♥ 2 handen frambozen ♥ 1 reep witte chocolade snippers ♥ Ander kleurrijk fruit om te garneren.
- Klop de slagroom met 2 el suiker stijf.
- Rasp met een aardappelschiller de witte chocolade reep tot snippers. Bewaar wat chocolade snippers en frambozen apart voor de garnering.
- Meng voorzichtig de slagroom met de yoghurt, frambozen en witte chocolade door elkaar.
- Indien je een bakblik gebruikt bekleed deze dan eerst met plastic folie of gebruik een siliconen vorm.
- Giet het mengsel in de vorm en plaats deze in de vriezer net zo lang tot in het geheel bevroren is. Afhankelijk van de grootte van de vorm (+/- 3 uur).
- Haal de Semifreddo +/- een kwartier voor opdienen uit de vriezer zodat je het toetje Semifreddo (half bevroren) kan opdienen. Garneer het toetje met fruit en witte chocolade snippers.