Wat heb je nodig?
Voor de muesli: ♥ 8 flinke handen vol biologische havermoutvlokken ♥ 2 flinke handen vol tarwezemelen ♥ 1 handvol kleine stukjes gedroogde dadel ♥ 1 handvol verkruimelde noten (walnoot, amandelen, hazelnoot, paranoten) ♥ snufje kaneel ♥ kokosschaafsel ♥ rozijnen.
- Verkruimel de noten door ze samen in een diepvrieszakje te stoppen en maak de zak dicht. Gebruik een deegroller om de noten fijn te slaan.
- Meng nu de rest de noten met de rest van de ingrediënten samen in een afsluitbare pot.
Jammie Oliver’s Pukkola
Dit onbijt zag ik enkele jaren terug een keer in een uitzending van Jamie Oliver. Ik had hiervoor nog nooit dadels gegeten maar sinds die tijd gebruik ik het steeds vaker in gerechten als vervanger voor suiker.
Hoe maak je dit?
- Voeg de avond van te voren 4 flinke eetlepels muesli een bakje.
- Giet hier een scheut melk overheen en laat dit de nacht afgedekt in de koelkast staan.
- Je zult merken dat de structuur verbazingwekkend zachter en dikker is geworden. Verdun het mengsel met een beetje melk.
- Rasp een stevige rode ongeschilde appel over de muesli en Bon appetit!