Kip met Pesto in een jasje van Parmaham

Ingrediënten:  ♥ 4 grote kipfilets zonder vel  ♥ 8 plakken parmaham  ♥ olie voor het insmeren van de schotel  ♥ 100 g Philadelphia natural light  ♥ 1 flink teentje knoflook, gepeld en geperst  ♥ 2 handvol verse basilicumblaadjes  ♥ 50 g pijnboompitten.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C, thermostaat 5. Doe voor de vulling de Philadelphia Naturel Light, de knoflook, de pijnboompitten en de basilicumblaadjes in een keukenmachine en mix tot het mengsel zo goed als glad is.
  2. Snij elke kipfilet voorzichtig in de lengte door, bijna helemaal tot het einde. Open de kipfilet en besmeer een helft met het Philadelphia Natuur Light mengsel. Doe de kipfilets weer dicht en omwikkel met 1-2 plakken parmaham – net zoveel als nodig om het geheel goed af te sluiten.
  3. Doe de kipfilets in een lichtjes ingesmeerde braadslee en bak voor 25 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is. Laat nog 3-4 minuten rusten en dien dan op met een frisse salade.

 

Rating: 9.0/10. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply