Italiaanse Home made Lasagne

Italiaanse Home made Lasagne.

Ik gebruik het liefst zo veel mogelijk verse kruiden in mijn gerechten. Sinds kort heb ik zelfs een eigen kruidentuintje aangelegd. Zo ben ik altijd verzekerd van verse kruiden. Dit kwam bij het maken van deze heerlijke lasagne goed van pas.

Italiaanse Home made Lasagne

( voor 4 personen)

Ingrediënten:

1/2 a 1 ui (fijngesneden), 3 teentjes knoflook (fijngesneden), 500 gr. rundergehakt, verse Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, salie, majoraan, tijm, paprikapoeder in de mixer), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagne vellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella, geraspte kaas, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.

Voeg eventueel extra groenten toe. Bijv. Spinazie, worteltjes, broccoli.

Bereiding:

  1. Fruit de ui in een grote braadpan met wat olijfolie, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.
  2. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.
  3. Mix alle verse kruiden met wat zout en peper en een scheut olijfolie met een staafmixer fijn.
  4. In de grote braadpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruidendressing rul bakken.
  5. Voeg het tomatenpureemengsel, de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten toe en breng verder op smaak met sambal, suiker en een laurierblaadje. 1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.
  6. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C.
  7. Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper.
  8. In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagne vellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de saus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagne vellen, saus en kaas, vervolgens nog zon laag maar dan zonder kaas.
  9. Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden.
  10. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het “knettert” is het klaar.
No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply