Broodkruim gevulde champignons

Wat heb je nodig?
50 gram boter, 4 tenen knoflook (uitgeperst), 6 grote champignons (alleen de hoeden), 200 g vers witbroodkruimels, 1 el verse tijm (fijngesneden), 1 ei (losgeklopt), zout & peper

Bereiding:

  1. Verwarm oven voor op 180 graden.
  2. Klop de boter met de knoflook in een kom romig. Verdeel 2/3 van de knoflookboter over de champignonhoeden en leg deze met de open kant naar boven op een bakplaat.
  3. Smelt de rest van de knoflookboter in een koekenpan. Voeg het broodkruimels toe en laat de kruimels op laag vuur goudbruin worden.
  4. Haal de pan van het vuur en doe het kruimels in een kom. Roer de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Zodra de kruimels afgekoeld zijn roer dan het losgeklopte ei er zorgvuldig door.
  6. Verdeel het broodkruimmengsel over de champignonhoeden en bak ze 15 min. in de voorverwarmde oven tot de vulling goudbruin en de champignons gaar zijn. Serveer de champignons warm.
Rating: 8.0/10. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply