Dadeltaart

Hier weer een heerlijk recept met dadels (maar dan iets minder gezond). Wie kent er arretjes cake? Een koude cake van chocolade en biscuitjes. Dit is eigenlijk een variant op deze cake alleen dan gemaakt van dadels. Verrassend lekker en simpel te maken!

Wat heb je nodig voor deze dadeltaart?
500 gr dadels, in kleine stukjes (ontpit de dadels voor gebruik),  250 gr roomboter,  150 gr bruine basterdsuiker,  1 ei (losgeklopt), 1 rol Mariabiscuitjes (in stukjes gebroken),  kokosschaafsel

  1. Smelt de boter, voeg de suiker toe en roer dit goed door (tot de suiker is opgelost).
  2. Draai het vuur uit, voeg het ei toe en roer dit goed door (let op: als het mengsel te heet is,  gaat het ei stollen).
  3. Zet de pan weer op het vuur, voeg de dadels toe en roer nog een minuutje door.  Voeg de koekjes toe, roer alles goed door elkaar en zet het vuur uit. Stort het mengsel in een (ingevette) taartvorm en druk het goed aan met de achterkant van en lepel. Laat de taart afkoelen in de koelkast (ong 1.5 uur) en bestrooi het met kokosschaafsel.

Bron: Bagels&Beans

Rating: 8.5/10. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply