Voor 6 muffins
Appelkaneel- muffins met grove kaneelsuikerkorrels.
Omdat ik echt gek ben op kaneel (zie ook het recept voor : Kaneelrolletjes en kaneel croissants) krijg ik de neiging om deze kaneelsuikerkorrels in elk cakebeslag erbij te doen.
Benodigdheden:
2 eieren, 115 Boter, 115 gram Suiker, 115 gram zelfrijzendbakmeel, een flinke schep grove
kaneelsuikerkorrels (zie foto, te koop in de supermarkt), scheutje kaneelsiroop, 1 appel.
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Snijd de appel klein
3. Doe het meel, de suiker, boter, kaneelkorrels en het kaneelsiroop in een kom en mix het geheel goed door
4. Voeg de appel toe
5. Vul 6 cupcake vormpjes met het deegmengsel en bak in +/- 20 minuten op 175 graden gaar
(Om te controleren of de muffins gaar zijn prik met een vork in de muffin, als de vork er droog uitkomt zijn de
muffins goed gaar)